Σύσταση εθελοντικής ομάδας πρόληψης δασικών πυρκαγιών σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου


Αξιότιμαμέλη του 1ου κυνηγετικού συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας που στόχο θα έχει την πρόληψη πυρκαγιάς, την πυρανίχνευση καθώς και την έγκαιρη αναγγελία πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου.

Η πρώτη επαφή του εκπροσώπου του συλλόγου μας, κ.Γραμματικάκη Μανώλη με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ηρακλείου, κ. Τσικαλά Γεώργιο έχει ολοκληρωθεί, ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενες συναντήσεις. 
 
Στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς όλους τους συναδέλφους κυνηγούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για την ημερομηνία και χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Καθώς με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιών καλούμε τα μέλη που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (αριθμός τηλεφώνου 199) στην περίπτωση που αντιληφθούν πιθανή εστία πυρκαγιάς.
Share on Google Plus