LIFE Against Poison Crete

 


Άρτι αφιχθείσα χθες βράδυ 29/9/2021 η νέα συνεργάτης του LIFE Bonelli East Med #LIFEBonellieastMed. Και το όνομα αυτής: Έκα! Η οποία παρεμπιπτόντως βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη της επαγγελματική αυτοψία μαζί με τον νέο συνεργάτη της και χειριστή της Σπύρο Νηστικάκη.
Η Έκα είναι το 3ο ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί του προγράμματος LIFE Bonelli East Med που θα επιχειρεί στην ΠΕ Ηρακλείου και την ΠΕ Ρεθύμνου και φυσικά όπου αλλού παραστεί ανάγκη.
Την Έκα και τον Jesus Lopez Valladolid, τον Ισπανό εκτροφέα και εκπαιδευτή που έχει προμηθεύσει στην Ελλάδα τα 7 από τα 8 φολόσκυλα που επιχειρούν στην επικράτεια, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της Α' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Χαβαλεδάκης, η εξωτερική συνεργάτης του #LIFEBonellieastMed εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ο κ. Νίκος Κορνηλάκης, υπεύθυνος ασφαλείας της 11ης Μοίρας ΚΒ (πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης) που για άλλη μια φορά φιλοξενεί τα εκπαιδευμένα σκυλιά μας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, και η διερμηνέας κα Ευριδίκη Δημητριάδη.
Για την ιστορία, μαζί με την Έκα και τον Σπύρο εκπαιδεύεται στην Κρήτη και ο Dalton, το νέο σκυλί που θα επιχειρεί στην ΠΕ Έβρου μαζί με τη νέα του συνεργάτη Έλα Κρετ, περιβαλλοντολόγο και ήδη χειρίστρια του γνωστού μας Κίκο! Η νέα αυτή Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων ανήκει στην AMKE "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ".
Share on Google Plus