Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου

 


Ιδιαίτερα απασχολημένα είναι και τα 3 σκυλιά της Α΄ ΚΟΚΔ στην Κρήτη τις τελευταίες μέρες, καθώς καλούνται διαρκώς σε αυτοψίες για την πιθανότητα ύπαρξης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν ευρήματα. Σε όλες αυτές περιπτώσεις τα ευρήματα περισυλλέχθηκαν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές αναλύσεις και υποβλήθηκαν μηνύσεις. Πιο συγκεκριμένα:
 
• ο Σπύρος με την Ντάικα στις 25 Σεπτεμβρίου, συνοδεία του θηροφύλακα του Κ.Σ. Ηρακλείου, το πρωί ερεύνησαν στον Προφήτη Ηλία, στη θέση Χάλαβρα όπου εντόπισαν μια νεκρή γάτα δηλητηριασμένη. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας βρέθηκαν στις Κάτω Ασίτες στη θέση Κούμοι, όπου εντόπισαν 8 μπολάκια με γάλα, τα οποία εμφανώς περιείχαν δηλητήριο.
• Στις 27 Σεπτεμβρίου, πάλι ο Σπύρος με την Ντάικα, καθώς και ο θηροφύλακας του Κ.Σ. Ηρακλείου βρέθηκαν στα Αϊτάνια δήμου Χερσονήσου, στην περιοχή Φονιάς. Εντοπίστηκαν 2 δηλητηριασμένα δολώματα τα οποία συλλέχθηκαν.
• Επίσης στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης με την Καρίνα πραγματοποίησαν έρευνα στο χωριό Μελισσουργείο του δήμου Πλατανιά και εντόπισαν μία σακούλα με αποφάγια που πιθανόν είναι δηλητηριασμένα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα σκύλων εδώ https://www.akokd.gr/page-105.html
Share on Google Plus