Σκυλόκουτα! Αποζημίωση αλλά και προβληματισμός για τα σκυλιά που σκοτώθηκαν σε σύγκρουση.


Προβληματισμό προκαλεί η ανάρτηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω σύμφωνα με την οποία δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση σε κυνηγό που τα σκυλιά που σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα  αυτοκίνητο που ακολουθούσε  έπεσε πάνω σε σκυλόκουτο με αποτέλεσμα να συνθλίψει και τα δυο (;) Επανιέλ που βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στους δύο ιδιοκτήτες  νομιμοποιώντας έμμεσα την μεταφορά σκύλων με εξωτερικό σκυλόκουτο το οποίο μάλιστα δεν ήταν ασφαλισμένο. Ασφαλώς η είδηση αυτή έχει το ενδιαφέρον της για ένα θέμα που απασχολεί πολύ έντονα τους κυνηγούς και έχει να κάνει με την νομιμότητα ή μή των σκυλόκουτων.

Όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το γεγονός ότι αυτό το τροχαίο προβληματίζει μια και αναδεικνύει την επικινδυνότητα αυτού του τρόπου μεταφοράς των συντρόφων μας. Τα σκυλιά μας είναι καταδικασμένα στην περίπτωση που θα υπάρξει πρόσκρουση αυτοκίνητου πάνω στο σκυλόκουτο και για την συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών η οικονομική αποζημίωση δεν έχει καμία αξία μπροστά στην ζωή των σκυλιών τους…
Share on Google Plus