Σύλληψη για παράνομη κατοχή φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιείται σε φόλες


Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στην Π.Ε. Χανίων, μετά το σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από δολώματα, με νεκρά σκυλιά, γάτες και άγρια ζώα στη Λιτσάρδα Αποκόρωνα τον Οκτώβριο 2019, συνέχισε τις έρευνές της, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το περιστατικό, στις 24 Οκτωβρίου 2019, μετά από καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων στον Αποκόρωνα, είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού Καρίνα, που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεδανήσου στα Χανιά, και του χειριστή του, Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γιάννη Γρηγοράκη. Τότε είχαν εντοπίσει στη Λιτσάρδα, δεκαπέντε (15) δηλητηριασμένα δολώματα.

Οι υποψίες επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο άτομο, στην οικία του οποίου (μεταξύ Βρυσσών και Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου) έλαβε χώρα τις πρωινές της 19ης Δεκεμβρίου 2019, νομότυπη έρευνα με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών οργάνων και Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

Από την έρευνα εντοπίστηκε μία συσκευασία που περιέχει φυτοφάρμακο, η χρήση του οποίου απαγορεύεται στην Ελλάδα, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής έχει λήξει.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, όπου επίσης παραδόθηκαν το όπλο και η δραστική ουσία και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Share on Google Plus